Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak se stát hajzlem: Zodpovědnost není vaše odpovědnost!

Jakkoliv se to zdá nepravděpodobné, každý hajzl musí prokazovat velkou míru zodpovědnosti. Odpovídá totiž za to, aby se zbavil veškeré odpovědnosti, se kterou vejde do styku, a to je úkol vyžadující obrovskou zodpovědnost.

Buďme k sobě absolutně upřímní, mí hajzlističtí učedníci, a přiznejme si jedno: život na této planetě není procházka růžovým sadem, zvlášť pokud jste ještě neovládli hajzlovské umění, které vás automaticky vyšvihne na špici závodu s evolucí. Prostě svět je plný nástrah a příkoří: jídla zdarma poskrovnu, volně dostupná voda většinou nepitelná, kyslíku ubývá s nadmořskou výškou, gravitace nám neustále rve předměty z rukou....no peklo, co si budeme nalhávat. Tak proč si tohle vše ještě komplikovat nějakou odpovědností??!!

Máte snad na stole červené tlačítko, které spustí jaderný armagedon? Přímou linku s Moskvou? Ne? V tom případě mám pro vás dobrou zprávu – nejste odpovědní za svět (s největší pravděpodobností se odebral směrem do kopru už dlooouho před vaším narozením, tak jako tak). A další dobrá zpráva? Nemusíte být odpovědní ani za většinu věcí, které děláte vy sami!

Velké části odpovědnosti se zbavíte dokonce s podporou vědy. Nevěříte? Promluvte si s psychologem! Ano, konečně tihle darmožrouti můžou být nám hajzlům jednou užiteční – za všechno, co děláte, může totiž vaše rodina a vaše výchova. Jste líní si ostříhat nehty na nohou? Jasný případ nedostatečné otcovské lásky. Neumýváte po sobě nádobí? Beztak je to tím, že vám babička vždycky dávala jen kyselé bonbóny. A tak dále.

Ne na všechno ale tato psychologická fintička stačí, tak například v práci s tím moc nepochodíte. Ale nebojte se, hajzlismus je mocnější psychologie. Nejlepší a nejmoudřejší je postupovat předvídavě a obezřetně a důsledně se vyhýbat všemu, co jen vzdáleně zavání odpovědností nebo průserem. Ruce pryč od toho! V každé skupině lidí je vždy aspoň jeden zodpovědný idiot, který se o podobné časované bomby dobrovolně hlásí. 

Ne vždy jde odpovědnosti předcházet a prevence prostě není možná. V těchto případech se musí hajzl vypořádat s důsledky odpovědnosti. De facto se jedná o rozvoj starého modelu „pes mi sežral úkol.“ Většina psů ale, samozřejmě, nebaští powerpointové prezentace a excelové tabulky, takže proto nutnost rozvoje. A to rozvoje od papírové vlaštovky k raketoplánu. Musíte být kreativní. Bez kreativity není hajzlovství, to si pamatujte! Musíte být kreativní, jako když Bůh tvořil ptakopyska. Odkládali jste svěřený úkol a najednou vám nezbyl čas na dokončení? Určitě existuje minimálně deset dobrých „objektivních“ důvodů, proč jste tento úkol nemohli splnit. Nejlépe kvůli tomu, že jste dělali něco jiného, třeba pro manažera, co je třeba zrovna nemocný, nebo na dovolené, nebo mrtvý. Museli jste revidovat, píchli jste kolo, srazili srnku, pomáhali srnce, která píchla kolo, prostě cokoliv...

Krásný příklad takovéhoto objektivního důvodu nám před pár lety poskytla sama příroda, když k životu probudila islandskou sopku Jyflavsmustraklaponuhablablaeeekulu(nebo tak nějak). Polovina světa si ze dne na den sedla na zadek a přestala dělat, protože sopka. Pointa je ovšem v tom, že jen čtvrtina světa opravdu musela. Ta druhá čtvrtina se na dýmání logopedovy pomsty jen vymlouvala. Cokoliv v těch několika týdnech/měsících nešlo nebo se nedalo udělat, mělo na konci příčinného řetězce vždy jedno: sopka. No, byly to krásné časy. Tak na ně, milí hajzlové vzpomeňte a dejte vzniknout novým vlastním sopkám!

„Bez odpovědnosti není zásluh!“ je ta největší zhovadilost, co by vás kdy mohla napadnout a sama tato myšlenka by měla být trestána smrtí. Stejně jako hajzl nikdy nenese odpovědnost za neúspěch a selhání, tak VŽDY musí sklidit 100% zásluh. A opět díky kreativitě a vytrvalosti. Musíte si najít způsob, jak vysvětlit, že COKOLIV se podařilo, se podařilo i díky vám, v ideálním případě jen díky vám. Že dnes do Země nenarazilo cizí vesmírné těleso? Jasně vaše zásluha. Že svět nezamořili zombíci? Sice vám to dalo práci a přišel jste kvůli tomu pozdě, ale svět za tohle vděčí vám.  

Tak na to, mí hajzlové, myslete a pamatujte, že den bez hajzloviny je den přežitý a ne prožitý!

 

Autor: Jan Matuška | středa 16.3.2016 8:00 | karma článku: 14,25 | přečteno: 493x
  • Další články autora

Jan Matuška

Březen 2018 na facebookovém profilu Jiřího Ovčáčka – letmá analýza

Mám oficiální stránku tiskového mluvčího prezidenta ČR(ne, opravdu ne ten fake profil) ve sledovaných a občas mě docela překvapí, co vše je tímto kanálem komunikováno.Proč jsem překvapen?

3.4.2018 v 17:21 | Karma: 23,24 | Přečteno: 734x | Diskuse| Politika

Jan Matuška

Proč jsem to hodil Milošovi

Tak já sem hlavně volit nechtěl. V prvním kole jsem nebyl. Mně politika nezajímá, jsou to všici zloději a tuneláři ty politici: Sobotka, Kalousek, Moravec, Topolánek, Horáček, Klaus, Ruml, aj Bohdalka, všici.

9.2.2018 v 10:25 | Karma: 26,59 | Přečteno: 1418x | Diskuse| Kultura

Jan Matuška

Miloš Zeman recenzuje knihy - Díl první: Ústava České republiky

Moji milí občané, tedy vy, co jste mne volili. Už několikrát a opakovaně jsem byl svědkem toho, jak novinářská žumpa a Sörösem placená lumpenkavárna nařkli mé voliče z primitivnosti a nevzdělanosti.

25.7.2017 v 17:37 | Karma: 15,81 | Přečteno: 484x | Diskuse| Kultura

Jan Matuška

Můj proslov - 17.5. akce Je to na nás, Brno! Proč? Proto!

Sešlo se nás sice míň než minulý týden, ale stálo to za to, a narozdíl od Babišových lajků na FB, nikdo z přítomných nebyl fake. Níže moje řeč a děkuju moc všem, kteří přišli!!

17.5.2017 v 19:40 | Karma: 16,18 | Přečteno: 936x | Diskuse| Politika

Jan Matuška

Můj proslov z brněnské akce proti Babišovi a Zemanovi

Kam jinam, než na Babišův web dát můj proslov z akce proti němu? Akce se vydařila, je fajn vědět, že se lidi nebojí dát najevo svoji nespokojenost se stavem věcí. Samozřejmě, že nás navedl Kalousek a platil to Soros, koblihu?

10.5.2017 v 20:12 | Karma: 28,51 | Přečteno: 1797x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2180x
Politicky nekorektní a nekonkrétní. Přes den průměrný řadový občan, po nocích bojuju převlečený za artyčok se zločinem.