Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Článek hodný artyčoku.

1 0
možnosti
AK

Nejlepsi by bylo, kdyby jsme sli zpet a zacali uprimne znovu. Do te doby budu pouzivat pouze Moravia! Cesko, Czechia, Czech Rep. je pouze sousedni zeme na zapad od nas.

1 1
možnosti
VPS

Velmi trapný článek.

prý "diky tomuto názvu nám klidně budou moci zcela logicky cizinci říkat Czechians, což je teda dost hrozný."

Takže Czechrepublicans je jistě vhodnější8-o

1 3
možnosti
Foto

J79a41n 35M29a85t24u19š44k13a

17. 4. 2016 20:32

Zato vas budu nominovat na nobelovku za tenhle prispevek. Czechian jak Russian. Czechrepublican by snad nerekl ani ten nejdementnejsi vidlak americkyho stredozapadu. Czechianem me nazval kanadsky ucitel anglictiny a bohuzel jsem musel uznat, ze ma pravdu.

0 0
možnosti
FS

R^R^R^

Jane Matuško, skvěle napsaný blog ... dávám karmu. Před vámi jiný bloger pěl ódu na radost nad vyloženě špatným názvem našeho státu Czechia. Odpověděl jsem Czechia - nikdy ! Vždyť budeme celým světem zaslouženě zesměšňováni. Východní soused má název Slovakia. Czekija ( Czekja ) je určitě o moc přijatelnější. Avšak nejlepším řešením je vžité Česká republika = Czech Republic. To nemá chybu, na tom bych nic neměnil.

5 1
možnosti
JH

J30a83n 27H56l27e41d40í57k

17. 4. 2016 15:24

z krásného i historického názvu MORAVIA udělali nevzdělanci Česko, podle vzoru Čečno, genom Čechů není převážně slovanský, liší se kraji, nejvíce se kloní k Germánům z části Románům, Židům a Ugrofinům. Jádro státu leží na jihovýchodní Moravě

4 0
možnosti
PK

ČESKO = CZECHIA

Existuje spousta jazykovědců, lingvistů, geografů, kteří kritizují nepoužívání názvu Czechia už 23 let. Nyní se konečně přepíše 6 slov v počítači u OSN. Kartografie v angličtině budou nově vydávat mapy s normálním názvem - Czechia. Už dnes takové mapy vycházejí, je jich spousta. Odpůrci názvu Czechia se po 23 letech probudili, nevědí, která bije a demagogicky tuto debatu, která by ani neměla být, odklánějí do úplně jiné, nesmyslné roviny.

Název Czechia zde existoval dávno před rozpadem Československa, pro západní českou část země. V roce 1993 byl oficiálně schválen českými jazykovědci, lingvisty a geografy. Není to žádná novinka, nyní vymyšlená. To, že se ještě v angličtině běžně nepoužívá, je naše ostuda, velká ostuda. Mělo by to být součástí základního vzdělání, vědět, jak se naše země jmenuje anglicky, jednoslovně - CZECHIA.

2 7
možnosti
Foto

A vy jste vubec, ale ani malnko nepochopil o co jde. Czeh Republic zustava, jen se registruje kratke jmeno, Ceskoslovensko bylo tez vysmivane a odmitane, National Geographic psal o "awful name Czechoslovakia" atd. Preferujete-li politicky nazev, nikdo Vam ho nebere a klidne ho nadale uzivejte. Ale nezapomente pak rikat ze jedete Do Spolkove republiky Nemecko na nakup ci do Chorvatske republiky k mori!;-D

5 1
možnosti
Foto

J77a79n 39M14a45t67u66š90k12a

17. 4. 2016 14:49

Ale pochopil, samozrejme ze vim, ze ofiko nazev zustava, akorat rikam, ze lepsi nez kratky nazev takovyto je lepsi zadny, resp. Jen ten oficialni

1 3
možnosti

Dovolím si znovu připomenout, že SSA se taky neříká Americko, a nijak jim to nevadí. /Poznámka SSA podle vzoru VB tedy Velká Británie;-D/

0 0
možnosti
JH

Od dob prezidenta Masaryka, zatím jediného našeho představitele, za kterého jsme se opravdu nemuseli stydět, jsme byli Czechoslovakia. Přičiněním Klause a Mečiara, za které se musíme velice stydět, se republika rozdělila a již 26 let řešíme, jak se budeme jmenovat. Bylo toto zapotřebí?

3 0
možnosti
PK

P89a25v32e75l 68K67u81l74a

17. 4. 2016 21:43

Rozdělení Československa je snad jediná věc, kterou těm dvěma pánům nevyčítám. :-)

1 1
možnosti
RE

...i posledně jmenovaný pokrm má svůj název - ,,Sadařský mls";-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2180x
Politicky nekorektní a nekonkrétní. Přes den průměrný řadový občan, po nocích bojuju převlečený za artyčok se zločinem.